Sziasztok

Gergőnek hívnak, 31 éves vagyok videókészítéssel foglalkozom, de pár éve a kertész szakmát is kitanultam, azóta folyamatosan képzem magamat és egy közösségi farmról álmodom.

Budapesten élek pár éve, de nem vagyok teljesen megelégedve vele. Másfél éve vásároltam egy 4.4 hektáros területet Bercelen. Ez a település északra van Budapesttől 60km-re, autóval 1 óra hossza. Ezt a területet szívesen megosztanám bárkivel, aki tagja szeretne lenni egy kertbarát, vagy akár kiköltöző közösségnek. Én olyan vagyok, aki a tervezést nagyra értékeli, de igazán a megvalósítás dob fel. Időt, energiát, pénzt és kudarcot sem sajnálva már elkezdtem a területet gondozni, még a PDC tanfolyam előtt, de szerencsére nem követtem el hatalmas hibákat. Szeretnék olyan barátokat, társakat akikkel már az elején össze fogunk. Pár év múlva valahova városon kívülre szeretnék költözni. Ha cselekvő és nagyokat álmodó, az álmaiért lépésekre hajlandó társakat találok, akkor ez a hely Bercelen lesz.

Jelenleg Budapesten egy zártkerten alakítok ki egy élhető teret és a market gardening alapjait. Ehhez is lehet csatlakozni, bárkit szívesen látok. Ha ez érdekel akkor keresd a Rákoskert projektet.

A jövőben elképzeléseim szerint a két hely együtt fog funkcionálni. Budapesten a 17. kerületben élesben akár munka mellett is ki lehet próbálni a fenntartható életmódot, és akinek tetszik kiköltözhet a farmra. Közben a Budapesti terület funkcionál logisztikai központként árúk eladásához.

Bármilyen ötlet és javaslat érdekel, ha többen összejövünk a nyári táboron vagy a Gyüttmenten is beszélgethetünk.

Gergő

Kapcsolódó bejegyzések:

Bercel4.4-1.jpg53066236_10213674602806239_4761300340895121408_o-0.jpg

Hozzászólások

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

 1. Szia Gergő,
  örömmel olvastam a bejegyzésed, és szeretnék csatlakozni. Nagyon tetszenek az itt leírt céljaid. Érdekelne,hogy hol tart ez az egész? És vársz -e még jelentkezőkre. Szeretném itthagyni a nagyvárost(Budapestet) tanulni,szertteni egy tudásra ami az önfenntartásra és egy minőségibb élet megteremtésére épül. Nagyon örülnék ,ha küldenél bármilyen kontaktot,hogy személyesen is beszélhessünk!
  E-mail címem : csrita.91@gmail.com

 2. Szia Gergő!

  Berceltől légvonalban kb. 15 kilométerre Ecsegen próbálok másfél hektárt rendbetenni. Ha gondolod tapasztalatot cserélhetnénk. Nem írtál semmilyen elérhetőséget, még a neved sem adtad meg így itt az enyém:

  Kabódi Bence
  email: bence [pont] kabodi [kukac] gmail [pont] com
  facebook: https://www.facebook.com/benkabodi