Sziasztok

Gergőnek hívnak, 31 éves vagyok videókészítéssel foglalkozom, de pár éve a kertész szakmát is kitanultam, azóta folyamatosan képzem magamat és egy közösségi farmról álmodom.

Budapesten élek pár éve, de nem vagyok teljesen megelégedve vele. Másfél éve vásároltam egy 4.4 hektáros területet Bercelen. Ez a település északra van Budapesttől 60km-re, autóval 1 óra hossza. Ezt a területet szívesen megosztanám bárkivel, aki tagja szeretne lenni egy kertbarát, vagy akár kiköltöző közösségnek. Én olyan vagyok, aki a tervezést nagyra értékeli, de igazán a megvalósítás dob fel. Időt, energiát, pénzt és kudarcot sem sajnálva már elkezdtem a területet gondozni, még a PDC tanfolyam előtt, de szerencsére nem követtem el hatalmas hibákat. Szeretnék olyan barátokat, társakat akikkel már az elején össze fogunk. Pár év múlva valahova városon kívülre szeretnék költözni. Ha cselekvő és nagyokat álmodó, az álmaiért lépésekre hajlandó társakat találok, akkor ez a hely Bercelen lesz.

Jelenleg Budapesten egy zártkerten alakítok ki egy élhető teret és a market gardening alapjait. Ehhez is lehet csatlakozni, bárkit szívesen látok. Ha ez érdekel akkor keresd a Rákoskert projektet.

A jövőben elképzeléseim szerint a két hely együtt fog funkcionálni. Budapesten a 17. kerületben élesben akár munka mellett is ki lehet próbálni a fenntartható életmódot, és akinek tetszik kiköltözhet a farmra. Közben a Budapesti terület funkcionál logisztikai központként árúk eladásához.

Bármilyen ötlet és javaslat érdekel, ha többen összejövünk a nyári táboron vagy a Gyüttmenten is beszélgethetünk.

Gergő

Kapcsolódó bejegyzések:

Bercel4.4-1.jpg53066236_10213674602806239_4761300340895121408_o-0.jpg

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  1. Szia Gergő!

    Berceltől légvonalban kb. 15 kilométerre Ecsegen próbálok másfél hektárt rendbetenni. Ha gondolod tapasztalatot cserélhetnénk. Nem írtál semmilyen elérhetőséget, még a neved sem adtad meg így itt az enyém:

    Kabódi Bence
    email: bence [pont] kabodi [kukac] gmail [pont] com
    facebook: https://www.facebook.com/benkabodi