Sziasztok

Gergőnek hívnak, 31 éves vagyok videókészítéssel foglalkozom, de pár éve a kertész szakmát is kitanultam, azóta folyamatosan képzem magamat és egy közösségi farmról álmodom.

Budapesten élek pár éve, de nem vagyok teljesen megelégedve vele. Másfél éve vásároltam egy 4.4 hektáros területet. A hosszútávú tervben szerepel Bercel mint lehetséges helyszíne egy farmnak, azonban jelenleg egy Rákoshegy és Rákoskert közötti 1800nm-es zártkertben fogom kicsiben elkezdeni a farm életmódot. Szeretnék állatokat, fólia sátrat és övárkokat a kertbe. Több eseményt fogok majd szervezni ezekre, hogy közösen együtt is lehessen gyakorolni.

Itt azonban többről is szó van. Az ajánlatom, hogy akinek nincsen saját kertje, de Budapesten belül szeretné magát kipróbálni akkor keressen meg, ás fogjunk össze. Lehet ez csak látogatás beszélgetés alkalmanként, de akár üzlettárs, projektpartner szintű kapcsolódás is. A kettő között még van sok szint természetesen. Szeretnék a területen egy olyan részt, ahol lehet kísérletezni, termelni magunknak valamit akár a panelban élőknek is, úgy, hogy felosztjuk a feladatokat, megosztjuk a tudásunkat.

Bercel ideális érintetlen és zavartalan helyszín Budapesttől szintén nem messze, 1 órára (60km). Akinek megtetszik a kert és sikerül együtt működnünk azzal/azokkal közösen fejleszthetjük, szépíthetjük és birtokba is vehetjük azt a 4.4hektárt, még lehet kapnánk is hozzá többet. Erről bővebben a Bercel projekt alatt olvashattok.

A jövőben elképzeléseim szerint a két hely együtt fog funkcionálni. Budapesten a 17. kerületben élesben akár munka mellett is ki lehet próbálni a fenntartható életmódot, és akinek tetszik kiköltözhet a farmra. Közben a Budapesti terület funkcionál logisztikai központként árúk eladásához.

Bármilyen ötlet és javaslat érdekel, ha többen összejövünk a nyári táboron vagy a Gyüttmenten is beszélgethetünk.

Gergő

Kapcsolódó bejegyzések:

61f8815c66c4b939a7fb7c862f99f9.jpg

Hozzászólások

Egy jó hozzászólás jó lenne