A Rogers Iskola udvarát tervezem, ahol most dolgozom – ez egy alternatív általános suli és óvoda. Itt szeretném az öko-tudatos hozzáállást erősíteni, így szakköröket is tartok a témában, volt már madárház készítés, infografika, udvar tervezés.

Úgy kell alakítani, hogy az itt dolgozóknak és a gyerekeknek is ideális legyen a közös élettér. Ez érdekes és egyben hálás feladat, szeretek a gyerekekkel együtt gondolkodni, főleg az őket érintő kérdésekről. Elvárás a költséghatékony  tevékenykedés, ennek a pozitívuma, hogy nagyon kreatív megoldások születhetnek az újrahasznosítás jegyében.

A Rogers Iskola udvara alapvetően zöld terület fákkal, köves vagy betonos felületekkel. A fő szempont a játékra alkalmas terület megtartása, a föld nyilván le van rohangálva, itt-ott magas-ágyás szerű részek (virágokkal és fűszernövényekkel) lettek kialakítva, illetve egy komposzt-kas is van már 2 éve, madáretetők és rovar hotelek is fellelhetőek.

Most készítettünk még kettő komposztot a gyerekekkel raklapokból és a víz-elvezetésen és gyűjtésen törjük a fejünket (kaptunk ajándékba egy víztározót Annától, ezer köszönet:)), az is szóba jött, hogy egy kis tavat kialakítsunk, ahol egy régi kádat is fel tudnánk használni.

Szívesen várunk bárkit körülnézni, segíteni – egyeztetett időpontban projektre – akár gyakorlatra is. 

20190520_13544120190520_kert120190520_152238Rogers_openstreet_2D_területekrogers_logorogers.jpg

Hozzászólások

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás