Komposztálunk – városi permakultúra

A Göllner Mária Regionális Waldorf gimi ad helyt évek óta a Mária Kertnek – a tankertnek, amiben a diákok a permakultúra és a biodinamikus elvek gyakorlatba ültetésével ismerkedhetnek.

Iskola most épp nincs, de a kert épül tovább.
Itt önkénteskedünk, a köz javára, az élet szolgálatában.

Kik vagyunk?
Permakultúra gyakorlók, tanulók, egymást tanítók, érdeklődők. Egy pár fős kis társaság, részben környékben lakókból, részben távolabbról érkezők.

Mit csinálunk?
Ágyásokat építünk, locsolórendszert telepítünk, fákat ültetünk, terveket szövögetünk. Mindenki ahogy épp, amikor, és amennyire ráér. Kültéren, biztonságos távolságot tartva egymástól.

Mi a szombati program?
Reggel odamegyünk ketten-hárman, és összerakunk pár szakszerű komposztot. Több köbméter zöld anyag, szerves trágya, és szalma van bekészítve e célra.
Mindeközben olyan alapfogalmakkal ismerkedünk közösen, mint a zöld humuszképző, rostos humuszképző, nedvességtartalom, időzítés, forgatás, belső hőmérsélet, komposzt életciklus, tápanyagkörforgás, gyors komposzt, hot compost, lassú komposzt stb. A komposztálásban jártas, de folyton újat tanuló emberek vagyunk.

Hánykor kezdünk?
Mi várhatóan 9-től ott leszünk, és nekiállunk, amikor jól esik. Az eddigi tapasztalatok alapján várhatóan délben, ebéd után tartunk egy ismerkedősebb, beszélgetősebb kört, majd dolgozunk tovább, ha jól esik.

Mit hozz magaddal?
Vasvillát, gereblyét, metszőollót ha van, és el tudod hozni.
Batyus ebédet. Tányérok, kianalak, hűtési, melegítési lehetőség van.

Ha nem találnál be az udvarra, nyugodtan keress engem telefonon: +36307561555
Ha messengeren, vagy telefonon jelzed előre, hogy jössz, neked is főzünk levest ebédre.

dátum

23 máj 2020

időpont

09:00 - 16:00

helyszín

Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium
Budapest, Lakkozó u. 1-5, Hungary
QR Code

Helyszín

Továbbiak

Nem találtunk eseményt!

Hozzászólások

Egy jó hozzászólás jó lenne