Kapcsolódjunk a MyForest-tel! – Terepszemle

Hallottatok már a My Forest csapatáról? Igen ők azok, akik fejükbe vették, hogy minden lehetőséget megragadnak arra, hogy ‘örök erdőket’ telepítsenek Magyarországon.

Tavaly novemberben indították el kampányukat – csupán 4 fős csapatukkal – , s mára rengeteg felajánlást kaptak az ország több pontjáról.

Csécse mellett vásároltak egy több mint 2 hektáros területet. Első projektjük ezt a területet örök erdővé változtatni. Ezt nevezik minta projektnek. Ezzel az indítással szeretnék felhívni Magyarország figyelmét arra, hogy a klímaváltozás elleni küzdelemben nekünk is részt kell vállalnunk. Tehát ennek a sikere fontos számukra.

A következő évre már annyi feladatuk van, hogy ki sem látszanak belőle … rengeteg magánterület vár megtervezésre, többen jelezték a kapcsolódási szándékukat, iskolák is.

Ami igazán jó hír, hogy szívesen kapcsolódnak minden olyan csoporthoz, aki hasonló célkitűzésekkel bír. Bár korábban már hallottak róla, de Ők maguk még nem ismerik a permakultúra módszereit. Rövid beszélgetés során egyeztettük nézeteinket, irányelveinket – jelentem a lelkesedés, a szimpátia és az együttműködés igénye teljesen kölcsönös.

Rajtunk hát a sor, hogy a következő My Forestes projekteket átszőjük a PDC gombafonalaival, s egész Magyarországon elterjesszük a permakultúra módszereinek értékeit.

A Csécse melletti terület egy jó mintavételi pont több szempontból. Kideríthetjük hogyan tudunk együtt dolgozni a My Foresttel, hogyan tudjuk alkalmazni eddig összegyűjtött tudásunkat, megtudhatjuk az erdőmérnöktől, milyen kitételek vannak ma az örök-erdő létrehozására.

Gayer Zoltán, az egyik alapító tag, rövid időn belül tájékoztat minket a részletekről.

Addig is gondoljátok át, ki milyen módon tud csatlakozni a várható projektekhez (szervezés, kapcsolati háló építés, iskola-projekt, felajánlott területek beerdősítése, felmérés, tervezés, személyes jelenlét, adatgyűjtés, a kijelölt erdőmérnökkel való egyeztetés… és bármi más). 🙂

Ők is nyitottak a mi ötleteinkre, így hát aktiválódjatok!

Ez a projekt egy jó lehetőség, hogy elindítsunk egy hosszútávú közös együttműködést a MyForest csapatával. Kérlek jelezzétek nálam, hogy augusztusban kik azok akik ráérnek beszállni bármilyen formában a Csécsei projektbe. Szintvonalrajz, terepszemle, terület felmérése, személyes találkozó a MyForesttel, és az erdőmérnökkel, ültetés, terepgyakorlat…

 

dátum

10 aug 2019

időpont

bármelyik szakaszban be lehet szállni, jelezd Mészáros Anna felé, hogy mely napokon tudsz kapcsolódni a feladatokba.
Egész nap

helyszín

Csécsei Örökerdő
Csécse, Hungary
QR Code

Helyszín

Csécse, Magyarország

Továbbiak

Nem találtunk eseményt!

Hozzászólások

Egy jó hozzászólás jó lenne