Transzparencia

A Permaculture Design Certificate képzések árának meghatározásánál az alábbi két alapelvet tartjuk szem előtt:

  • Pénzügyi fenntarthatóság: a képzés képes legyen kitermelni a saját költségeit piaci alapon.
  • Fair share: a képzés termeljen értéktöbbletet, amelyet olyan dolgokba forgatunk vissza, amely vagy ökoszisztémák regenerálását, vagy rászoruló közösségek építését, vagy a képzés színvonalának további emelését, vagy a saját permakultúrás szakmai fejlődésünket segítik.

Jelen esetben a képzést úgy alkottuk meg, hogy a betervezett résztvevők fele egyetemi hallgató, aki nem fizet az oktatásért. Ily módon – az előzetes becsléseink szerint – értéktöbblet jelen esetben nem keletkezik.


Akkor miért is éri meg nekünk megszervezni?

Szükségét érezzük annak, hogy jelenleg ily módon szervezzünk PDC-t Magyarországon.

Hiszünk abban, hogy a jelen és jövő generációknak szüksége van széles körben elterjedt, magas színvonalú permakultúra ismeretekre és gyakorlati tapasztalatokra. Ez az, amivel képesek vagyunk együtt előre vinni a világot.Hiszünk benne, hogy a tanfolyamon átadott tudás olyan életképes és piacképes eszközök, stratégiák gyűjteménye, amellyel minden szempontból fenntartható, öngerjesztő pozitív társadalmi átalakulás generálható.

Hiszünk benne, hogy ahhoz, hogy a világ a következő években gyökeresen át tudjon alakulni pozitív irányba, pénzügyileg sikeres, növekedésre képes permakultúra kezdeményezések és közösségek megerősödésére van szükség. A középtávú jövőképünkben ez szerepel.