A Pilis lábánál, a fővárostól egy órányira, Únyban tartjuk a következő bevezető képzésünket 2019. február 1-3. között.

🌱🌱🌱

❗TELT HÁZ ❗
A mostani képzésünk megtelt.

🙌 VÁRÓLISTA 🙌
Létrehoztunk egy várólistát.
Ha érdekel a bevezető képzésünk, kérjük iratkozz fel, és következő alkalommal még azelőtt értesítünk, hogy nyilvánosan meghirdetnénk az eseményt.

Várólista és hírlevél feliratkozás: https://goo.gl/forms/kSrrAKSDEuL2XvuE3

A Permakultúra Alapszintű Megértése

A kétnapos Bevezetés a permakultúrába képzésünk a három napos bevezető oktatás “kistestvére”. Tematikáját tekintve a két hetes PDC alapképzés felépítését követi, olyan mélységben, ahogy két együtt töltött nap során lehetséges. Tökéletes ismerkedés a témával 🙂

🍀🍀🍀

Kinek Ajánljuk

A permakultúra varázsa, hogy teljesen mindegy honnan jöttél, miben vagy, és hova tartasz, ahhoz egy jól használható, univerzális világszemléletet, eszköztárat ad. A természet kódjának olvasása által újra annak részeként tudod elkezdeni szemlélni a világot. Ez pedig mindent megváltoztat.

Történelmi időket élünk. Soha nem látott ökológiai és társadalmi kihívásokkal szembesülünk napról napra, óráról órára. Te is, én is, mi mindannyian.
Bármi is legyen a szívügyed, bármivel is foglalkozol, vagy épp szeretnél foglalkozni, arra egészen biztosan szükség lesz, ha szeretnénk közösen felépíteni egy hosszú távon élhető és boldog világot.
A permakultúra a háló, mely a sokféle egyéni törekvést világos elvek és világszemlélet mentén egy összefüggő társadalmi átalakulásba fonja össze.

Ha már eldöntötted, hogy a következő, sorsdöntő évtizedekben a megoldások része szeretnél lenni, és nem a problémáé, de még nem tudod biztosan, hogy fogj hozzá, akkor itt a helyed.

🍃🍃🍃

Mit Tanulsz Majd Itt

❁ A permakultúra alapelveit ❁

– átfogóan összeszedve, mi a permakultúrás módszer maga. Emellett a permakultúra etikai és filozófiai alapjait.

❁ A tervezéshez kapcsolódó fogalmakat és témákat ❁
– elkezded megérteni az alkotórészeket – állandóság, változatosság, rendszer, káosz, hozam, anyagi források, időkeretek – ezek adják a rendszerünk erejét.
Érthetővé válik, miért a természeti mintákat követjük, és hogy növeli a rezilienciát a természetes rendszerekhez való kapcsolódás.

❁ A tervezés módszereit ❁
– bemutatjuk, miképp lehet analizálni, milyen alkotóelemek kerülnek a tervedbe, és hogyan kell, hogyan lehetséges bevonni a természeti rendszereket mindebbe.
Hogy tudjuk úgy elhelyezni az egyes elemeket egy adott területen, hogy az egy holisztikus összekapcsolódást alkosson.

❁ A mintázatok felismerését, megértését ❁
– ezek a formák visszatérő alakjai a természetben lezajló folyamatoknak. A természeti jelenségek alapvető mintázatainak megértése egy erőteljes eszköze a tervezésnek.
Család és közösség: permakultúra elveinek alkalmazását a mindennapokban.

❁ A fa, és a fák energiaátalakítását ❁
– a fák és fizikai környezetük között létesülő komplex interakciókról fogsz tanulni.

❁ Víz és akvakultúra ❁
– a víz mindent összeköt. Ebben a szekcióban specifikus stratégiákat fogsz tanulni a víz visszatartásáról és hasznosításáról.

❁ Talaj ❁
– a talaj egy kulcsfontosságú erőforrás. Megtanuljuk, hogy hogy hozzuk helyre a talajok egészséges táplálékhálóját – mindehhez olyan technikákat tanulunk, amik stimulálják a táplálékhálót. Ilyenek pl. komposztkivonatok, bio-tápoldatok, és mulcsozási technikák.

❁ Földmunka ❁
– a földmunka adja meg a kerti ágyások, vagy az erdőkert megalkotásának keretét. Elválaszthatatlanul kötődik a víz tájban zajló energia-cseréjének a kihasználásához.

❁ Közösségi permakultúra ❁
– itt belemegyünk a permakultúra szociális vonatkozásaiba – hogyan tudunk helyi közösségeket létrehozni úgy, hogy azok a fenntarthatóság irányába fejlődjenek.

Minden egyes fejezet egy alap tudást nyújt a Bill Mollison-nak a Permaculture Designers Manual könyvéről.

🌳🌳🌳

Infók

Márkuly István

Permakultúra rendszer tervező és kivitelező – Tanácsadó – Akkreditált permakultúra oktató – Közösségfejlesztő

István aktív tagja az írországi permakultúra-hálózatnak. Munkája során elsősorban West Corkban dolgozik, az ottani permakultúrás közösség aktív tagja, emellett Írország más vidékeire, illetve Európába és Afrikába is rendszeresen hívják tervezni és tanítani. Tapasztalatát több éves nemzetközi gyakorlat alatt szerezte, mely során megismert többféle kultúrát és ökológiai rendszert, a vizes élőhelyektől a sivatagos területekig.
Fenntartható Növénytermesztés és Permakultúra szakképesítést szerzett a Kinsale Főiskolán 2015-ben, majd számos nemzetközi képzési programot elvégzett, a permakultúra csínját-bínját a szakma nagyjaitól tanulva; tanárai voltak többek között Warren Bush, Paul Taylor és Geoff Lawton is. Az Earth Environmental Education társalapítójaként elkötelezett a permakultúrás elvek, filozófia és gyakorlat közérthetővé tétele és népszerűsítése mellett, hogy ezeket minél többen a mindennapi életük részévé tehessék.

🌲🌲🌲

Infók

Program:

2019. feburár 1-3.

7:30 9:00 10:30 11:00 12:30 13:30 15:00 15:30 18:00 19:30 22:30
Feburár 1.
Péntek
érkezés,
ismerkedés
Feburár 2.
Szombat
képzés képzés képzés képzés
szabad
foglalkozás
esti
program
Február 3.
Vasárnap
képzés képzés képzés képzés zárókör,
elköszönés

Jelentkezés, részvételi díj

Péntek esti érkezéssel

Ez a péntek esti és szombat esti szállást, a terembérletet és az oktatás/szervezés költségeit foglalja magába.

A helyszínen közösen főzünk magunkra – ha szeretnél ebbe becsatlakozni, 1250 Ft/étkezés díjért megteheted. Erre külön kell regisztrálni egy linken, amelyet a jelentkezés utáni visszaigazoló emailben kapsz majd meg.

Szombati reggeli érkezéssel

Helyieknek

ha a környéken laksz, és nem a táborban alszol.

(kattints ide, ha érdekel mire költjük a belépőjegyed árát: https://goo.gl/CaLAAj)

Helyszín

Rózsakeresztes Iskola, 2528, Úny, Újtelep
A házigazdáink szabályai szerint a területen egészén szigorúan tilos az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a hangos mulatozás, és mindennemű tudatmódosító szer használata (a kávé és a tea megengedett). Kérjük abban az esetben egyre el, ha ezt így mindenestül tiszteletben tudod tartani.

Szerző: eapo

Permaculture Resource Ireland és Életfa Permakultúra aktivista Többszörös PDC-t végzett permakultúra tervező és PRI Teacher Training certifikált tanár. A permaculture.hu adminisztrátoraként bármilyen kérdést, fejlesztési javaslatot szívesen fogadok.